مشکلات رفتاری کودکان

امروزه ثابت شده است که ریشه بسیاری از مشکلات رفتاری ما به دوران کودکی مان باز می گردد. به زمانی که رفتارها برای ما عادی و برای دیگران آن چنان با اهمیت نبود که در جهت اصلاح آن گام بردارند. حال این موضوع را بررسی می کنیم که منظور از رفتار غیر عادی کودک چیست. این رفتارها را می توان به این صورت دسته بندی کرد:

البته همانگونه که شناخت رفتار ناهنجار مهم است مشاهده این که کودک در چه شرایطی چه رفتاری را از خود نشان می دهد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگرچه کودکان در کودکستان آداب زندگی و مهارت های اجتماعی را می آموزند باز هم خانواده بیشترین تاثیر را بر روی آن ها دارند. مربی باید بداند که رفتار خانواده با کودک صلح جویانه است یا سختگیرانه .

مشکلات رفتاری کودکان

حال به برخی از رفتارهای غیر عادی کودک می پردازیم

بی قراری و نا آرامی

در بیشتر موارد توقع بیش از اندازه از کودک دلیل نا آرامی او محسوب می شود. اگر کودک را وادار به کاری کنید که از عهده آن بر نیاید دائما بیقرار می ماند و به این دلیل که نمی تواند خواسته های شما را تامین کند انرژی های تخلیه نشده خود را بی هدف و در مسیر نادرست آزاد می کند. البته اگر شما نیز والدین بی قراری باشید یا در مدرسه مربی و معلم او نیز بی قرار باشد ناخودآگاه این حالت به وی منتقل می شود .

درمان بی قراری

نباید بیش از توان کودک از او توقع داشته باشید و او را درفشار روانی قرار دهید.

سطح خشم کودک باید پایین نگه داشته شود بر روی برنامه های تلوزیون کودک نظارت دقیق شود.

مشاجره های میان او و دوستانش باید حدالامکان از بین برود که این موضوع باعث نشود فشار و دلخوری را با خود به خانه ببرد.

شما به عنوان پدر و مادر و مربی باید رفتار خود را با کودک تطبیق بدهید تا او بتواند به بی قراری کمک کند.

نداشتن تمرکز

در کنار بی قراری و عصبانیت بیشتر اوقات نداشتن تمرکز هم مساله ساز است .یعنی کودکان نمیتوانند بر روی چیزی تمرکز کنند.حواسشان پرت می شود و بر روی صندلی خود سر می خورند. نداشتن تمرکز بیشتر وقت ها به دلیل توقعات بیش از حد کودک به وجود می آید .

چگونه تمرکز کودک افزایش می یابد؟

وقتی کودکی در کودکستان از عدم تمرکز رنج می برد مربی باید اول پی ببرد که دلیل بی قراری او چیست و باید سعی کند این مشکل را از بین ببرد.

پدر و مادر و مربیان باید سعی کنند این تعادل را به او بازگردانند. آنها باید برای کودک روشن کنند که زمانی در زندگی مشکلاتی پیش می آید و می توان بر آنها غلبه کرد و یا دست کم تحملشان کرد.

شما به عنوان پدر و مادر و مربی نباید با دخالت در بازی کودک استقلال او را از بین ببرید.

تمرین های سکوت هم به طور اساسی باعث غلبه بر عصبانیت و کمبود تمرکز کودک می شود.

اختلالات گفتاری

منظور از اختلالات گفتاری، دامنه و شکلی از گفتار است که مطابق سن و سال فرد رشد نیافته باشد. شرط رشد گفتار طبیعی در کودک درک کافی گفتار است چون قبل از اینکه کودک بتواند گفتار با مفهوم خود را بر زبان بیاورد، باید توانایی فهم گفته ها را داشته باشد .

کودک باید تا سه سالگی فرق گذاشتن را آموخته باشد مثلا دیگر نباید هر چهار پایی را پیشی بنامد.

هر کودک تا پنج سالگی یاد گرفته باشد دستور زبان صحیح و روابط دستور زبانی بین افراد یا اشیا را برقرار کند.

کودکانی که لکنت زبان دارند در بیان صداهای خاص به خصوص صدای اول کلمه ها مشکل دارند. آنها در گفتار دچار وقفه می شوند.

اختلال رفتاری کودکان

رفتار صحیح در برابر افرادی که لکنت زبان دارند

لکنت زبان هم مانند دیگر اختلالات گفتاری باید هر چه زودتر درمان شود. برای این که ترس کودک از حرف زدن از بین برود تا جایی که ممکن است نباید غلط های گفتاری او را به رخش بکشید در عوض گوش دادن با صبر و حوصله به حرف های کودک مهم است. پدر و مادر نباید کاری کنند که کودک کمتر حرف بزند بلکه حتی اگر این کار را به سختی انجام می دهد بگذارند حرف بزند و او را به توصیف آرام و دقیق مطالب تشویق کند.

کمبود اعتماد به نفس

این کودکان در بحث های گروهی کمتر شرکت می کنند

هنگامی که برای سرگرمی کاری به آنها پیشنهاد می شود بیشتر وقت ها بلافاصله می گویند، من نمی توانم

در طول بازی گروهی این کودکان به ندرت خواسته شخصی خود را بیان می کنند و رغبتی به استفاده از اسباب بازی ها ندارند.

اعتماد به نفس کودکان

چگونه به کودک اعتماد به نفس بیشتری بدهیم ؟

عشق و حمایت روحی و روانی و پذیرش بهترین منبع رشد اعتماد به نفس سالم برای کودک است. به خصوص مربی باید بیشتر به کودکانی که از کمبود اعتماد به نفس رنج می برند جرات بدهد و برای کاری که انجام می دهند مورد تشویق قرار گیرند. اگر کودکی می خواهد استقلال داشته باشد به او این اجازه را بدهید .